Lørdag 8. mai - Søndag 9. mai

Kretsbannerkonkurranse!

På grunn av tekniske problemer, har ikke eposten vi sendte ut med informasjon kommet frem til alle. Blir sendt igjen nå. Her er infoen som er sendt ut:

Her kommer litt mer info om KBK.
1.Sandnes har rekordpåmelding dette året, og det er vi veldig glade for. Hele 8 patruljer – 4 fra Ragnhildsnuten og 4 fra Pålsberget er påmeldt.

KBK er i år annerledes enn tidligere år pga covid-situasjonen, og gjennomføres som en patruljehaik, og det kan velges mellom flere helger. En haik er en gåtur i naturen, hvor patruljene finner frem ved hjelp av kart og kompass, bærer med seg alt sitt utstyr, og overnatter ute i løpet av turen.

Dette er en kjempefin anledning til å vise frem alt patruljen har lært, og ved å gjennomføre denne haiken får man rett til å bære årets KBK-merke (merket kommer etter at KBK-perioden, som varer ut mai, er ferdig).

I løpet av turen skal patruljene også gjøre bruk av alt de har forberedt av forhåndsoppgaver, inkludert kokeapparat, tørket mat, risikovurderinger, logg etc. Speiderne har lagt ned en flott innsats på møtene i forkant, og også fordelt noen oppgaver seg imellom.
Gjennomføring av KBK er hovedmålet vårt, og at flest mulig dermed får KBK-merket. I tillegg vil patruljene få poeng på hvordan de gjennomfører turen (godt samhold og samarbeid), forhåndsoppgaver og bruk av disse, og noen oppgaver som arrangøren vil sende oss.

Vi vet at det er noen patruljer som satser på å gjøre det godt i selve konkurransen i tillegg til å ha en kjekk tur. Alle svar på oppgaver samles inn etter turen, og sendes kretsen vår (sør-Rogaland). De 5 beste patruljene i kretsen vil få invitasjon til en NM-dag, men det er jo et trangt nåløye. NM-dagen vil gjennomføres regionalt i år pga covid-situasjonen, men alle kvalifiserte patruljer vil få samme oppgave på samme tidspunkt, og det vil kåres en norgesmester.

Det er på KBK-helgen fokus på at patruljene skal planlegge og gjennomføre turen på egenhånd. Allikevel vil det være en leder som er i nærheten av patruljen, men det er ikke meningen at denne lederen skal hjelpe patruljene. Her må alt bæres og etableres av speiderne selv. Vi legger også opp til at overnattingsstedene til patruljen er i nærheten av hverandre.

Selve området vi skal være i heter Lundekvam, og det ligger mellom Hommersåk og Vårlivarden. Patruljene får litt ulike oppmøtesteder og tidspunkt, slik at de gjennomfører turen mest mulig uavhengig av de andre patruljene.

Selve overnattingsstedet heter Lundekvam, og er en idyllisk plass. Men, det er ikke drikkevann akkurat på det stedet, så speiderne må enten bære med seg vann til eget behov eller patruljen må ha med kanne og hente i nærmeste vann som er ca. 900 meter unna.

De 3 alternative oppmøtestedene er:
Maudland skole på Hommersåk
Øvre Hetland (Kjører fra Hommersåk sentrum og i retning Bergsagel. Skilt til Øvre Hetland – kommer litt brått på. Følger deretter veien et godt stykke til en stor p-plass når man nesten er ved veiens ende).
Parkeringen til Vårlivarden. Det er flere mulige parkeringer, men den rette er den som er ved Myrland.

Her kommer litt praktisk informasjon:
Tropp PÅLSBERGET
Patruljer
Rev: Marie Ø., Emma, Cecilie, Maiken, Sara, Sofie - oppmøte Øvre Hetland kl 12
Elg: Astrid, Nikolai, Erling, Kristian, Markus - Oppmøte Maudland skole kl 11
Ulv: Vegard, Håkon, Jan Jozef, Matheusz, Mathias - Oppmøte Maudland kl 11.30
Jerv: Sander, Jone L., Aleksander, Andreas, Filipe - Oppmøte Maudland skole kl 11

Tropp RAGNHILDNUTEN
Ørn: Håkon, Ida Marie, Trym, Jonas - Oppmøte Maudland skole kl 12
Haukespett: Sollaug, Solveig, Ona, Emma, Linnea, Marie, Lisa, Anja - Oppmøte Øvre Hetland (Hommersåk) kl12
Snøur: Ole Halldor, Henrik, Ruben, Sindre - Oppmøte Myrland kl 14
Falk: Jone SV, Leon, Mats, Aksel, Kacper - Oppmøte Myrland kl 14


Mat og andre fellesting avtales i patruljen. Det kommer ikke ytterligere detaljer fra oss lederne – her skal speiderne planlegge og fordele oppgaver. Husk at de som skal tørke mat må starte nå om de ikke allerede har gjort det. Det tar mange timer å tørke mat!
For de som er på haik for første gang kan det være slitsomt å bære eget utstyr over en lengre strekning, særlig hvis man har pakket en tung sekk. Vi ønsker derfor at alle som er i barneskolealder pakker sekken sin og tar den med på møtet onsdag/torsdag. Da tar vi en prat om hvordan sekken bør pakkes, hva man bør ta med/ikke ta med, hvordan man kan stille inn sekken så den blir best mulig å bære etc. Vi tror at det vil legge grunnlaget for en enda kjekkere opplevelse.
OBS! Vi har nettopp mottatt en siste informasjon fra arrangørene av hele konkurransen, og legger den ved mailen. Der er det også forslag på en pakkeliste. Patruljer: Merk at det også står noe om utstyr som har kommet til. Det gjelder ullgarn i ulike farger, tilhørende nål og rød tusj.

Lykke til og velkommen til KBK 2021!


Speiderhilsen lederne i 1.Sandnes
Nina Lewin – 414 08 297
Lars Atle Andersen – 913 29 732

  • Lundekvam
  • Nina Lewin, 414 08 297
  • Torsdag, 15. april
  • Meld deg påMeld frafall
  • Påmeldte:
Annonse
Speider-sport