Lørdag 3. juli, 8.30 - Fredag 9. juli

Sommerleir Rjukan 2021 - ankomst fredag ca 18:15 - 18:30

OPPDATERT FREDAG 9. JULI KL. 16:2+: Bussene beregner ankomst Hana skole ca 18:15 - 18:30.

Velkommen til sommerens store speideropplevelse!

Sommeren 2021 var planen at nærmere 10.000 speidere skulle samles i Askim til landsleiren
«Agenda -21». Det satte covid-19 en stopper for, men det er utrolig kjekt å se at 1.Sandnes sitt eget alternativ fenger mer enn noen gang før.

Leiren arrangeres på Rjukan 3.-9.juli 2021, og vil inneholde en rekke kjekke opplevelser. Rjukan erkjent både for sin historie, inkludert tungtvannsaksjonen, og sin flotte natur. Vi vil benytte begge deler! I tillegg er leiren også en del av det nasjonale landsleirkonseptet med «Agenda -21», så speiderne vil få noen aktiviteter som henger sammen med denne rammen, og det vil også være noen merker og effekter tilknyttet bærekraft og samfunnsansvar.

Stedet vi skal til Rjukan som destinasjon er valgt basert på en kombinasjon av naturopplevelser og andre spennende aktiviteter. Selve stedet hvor teltene våre skal stå heter Rjukan hytte og caravanpark. Vi valgte i år en slik løsning, da det gjør det enklere å gjennomføre leiren i henhold til smitteverntiltak, i og med at det da bl.a. er toaletter og vann på stedet.

Covid - 19
Ingen vet med sikkerhet hvordan covid-19 situasjonen vil utvikle seg i Sandnes, på Rjukan og nasjonalt. Vi planlegger i forhold til ulike scenarier. Avhengig av smittesituasjonen, så kan det f.eks. være aktuelt å dele leiren opp i mindre deler (tun) som et risikoreduserende tiltak. Som vanlig er det viktig at man ikke kan delta dersom man har symptomer på covid-19 eller er i karantene.

Programmet
Programmet har vært planlagt av en egen leirkomite, inkludert speiderrepresentanter. Speiderne vil bo sammen i patruljer i lavvoer.

Av hovedaktiviteter kan vi nevne:
- Tur til Gaustadtoppen.
- Vemork og haik langs sabotørruta
- Krossobanen og klatrepark


Avreise blir lørdag 3. juli kl. 8:30 fra p-plassen ved Hana skole. Hjemreise fra Rjukan fredag 9. juli kl. 10:30. Husk at alle som skal være med MÅ levere inn Helseskjema. Dersom speideren ønsker å være med i klatreparken må vi også ha et samtykkeskjema fra foreldre. Disse to skjemaene må leveres inn SENEST ved avreise. Begge skjemaene ble sendt pr epost 2. juni.

Hjemmeleder for leiren er Ingrid Nordbø, tlf.: 926 44 011, Hun har jevn kontakt med leirledelsen og kan bl.a. brukes til å formidle viktige beskjeder fra foresatte til leiren.

Info oppdatert 02.07

  • Rjukan
  • Buss
  • 3500
  • Lørdag, 1. mai
  • Meld frafall
  • Påmeldte:
Annonse
Wintershall dea